Sundt/usundt?

Mange af mine klienter opdeler fødevarer i sundt og usundt. Altså en forbudt liste og en liste med alt det man “skal/må” spise.

Desværre har det ofte den modsatte virkning, i forhold til det der var hensigten.
Når vi gør noget forbudt for os selv, vil vi automatisk komme til at gøre det mere fantastisk end det i virkeligheden er. Desuden vil vores hjerne blive trodsig og netop have ekstra meget lyst til det vi “ikke må” spise.

Men at skulle slippe de regler og “forbudt-listen” kan være svært, du har måske en følelse af, at det er det der redder dig og det der gør, at du ikke tager mere på.

Alligevel ender du gang på gang med at spise af “forbudt-listen” og det ender måske også i overspisninger, fordi du jo allerede er faldet i!

Er du samtidig vant til at over- og underspise, vil en af de værktøjer, der vil kunne hjælpe dig, være at lære at lytte til din sult og mæthedssignaler.
Det kan godt tage langt tid at lære, især hvis man i mange år har været vant til at overhøre signalerne og forsøge at kontrollere kroppen, frem for at lytte.
Derfor bruger jeg en sult/mæthedsskal. Hvor du langsom begynder at mærke efter til hver måltid, inden, imens og efter. Skalaen går fra 1 til 10. Du skal gerne ligge mellem 3 og 7. Altså en sult på 3 og mæthed på 7. I starten vil du nok ofte komme til at spise forbi de punkter, men det vigtigste i øvelsen, er at du begynder at mærke efter, så vil det med tiden blive nemmere at spise efter din sult og mæthed.

Når du begynder at være tryg ved det, vil du nok også have større tiltro til din krop og trygt kunne spise alle fødevarer uden at tage på, for din krop skal nok fortælle dig, når du har fået nok kage eller gulerod.
Og du vil også blive mere tryg ved at slippe dine sundt/usundt lister og regler.

Hvis du har brug for hjælp til at slippe dine madregler, forbudslister og få et mere afslappet forhold til mad, er du meget velkommen til at kontakte mig og få en gratis uforpligtende konsultation.

https://www.karinakongsted.dk/kontakt/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.