Juster dine forventninger til julen

Hvad er vigtigst for dig denne jul?
Det er ikke sikkert, at de traditioner I plejer at have og alle de ting du plejer at gøre også passer til i år.
Måske omstændighederne ikke tillader det, måske der er kommet nye børn til, med andre behov, måske du har færre ressourcer eller andre i familien ikke ønsker at gøre som i plejer. For mange familier spiller økonomien også mere ind end den plejer.
Juster dine forventninger til den nuværende situation du/I er i.
Hvis dine forventninger er for høje, vil du ikke kunne leve op til dem og derfor vil du nemmere komme til at slå dig selv oven i hovedet med det, frem for at have fokus på det du i virkeligheden helst vil.
Skal der være 10 slags hjemmebagte småkager og er det så vigtigt at I selv fælder juletræet? Det er op til dig, du sætter selv barrerne.

Det at nedjustere forventninger betyder ikke nødvendigvis, at du skal nedgradere eller gå på kompromis med det der er vigtigt for dig, men derimod at være realistisk i forhold til hvad der kan lade sig gøre og en accept at den situation du er i. Og dermed sætter du dig selv bedre op til succes og muligheden for at føle overskud.
Det er netop at vise selvomsorg og passe på dig selv (og din familie) <3

Øvelse:
Jeg vil her opfordre dig til, at bruge lidt tid på at skrive dine forventningerne til julen ned, samt hvad er vigtigst for dig denne jul?
Hvad siger dine erfaringer dig? Plejer du at være for optimistisk? Nyttig erfaring fra sidste år?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *