3 lette tip til hverdagen efter sommerferien.

Efter en ferie, eller bare en pause fra kontoret, synes jeg det kan være svært at komme tilbage! Jeg skal lige op i omdrejninger igen!

Nogle gange kan det godt tage lidt tid, men hvis jeg stille og roligt integrerer de gamle lette vaner igen, så er det meget nemmere. F.eks. så er mit første lille step min morgenmad!
Jeg elsker nemlig min havregrød, så den skal jeg ikke bruge meget energi på at overtale mig selv til at lave og følelsen af hverdag kommer når jeg får den.

Næste step vil være at komme op at træne, det kan nogle gange være lidt svære. Men jeg ved, at når jeg ligger træningstøjet klar og sætter tid af til det i kalenderen, så skal jeg nok komme afsted. Desuden får jeg det så godt med mig selv, når jeg kommer afsted.


Skab en hverdag du ikke har brug for en ferie fra


Ferie er fantastisk, men hvor lækkert ville det ikke være, hvis du har en hverdag, du ikke har brug for ferie fra? Hvor du fokusere mere på lyst, glæde, nydelse frem for bør og skal!

Når vi fokusere på det positive i vores liv tager vi fokus fra det negative og vi bliver gladere. Ja, så simpelt er det. Det er også grunden til, at jeg anbefaler at fejre ALLE sejre, små som store! Så ros dig selv for de ekstra 50 skridt du har taget, eller fordi du ikke spiste det ekstra stykke kage. Du er for sej!


Her får du mine 3 tip til hvordan du kommer tilbage på sporet og din hverdag bliver lidt sjovere:

 1. Start med at genindføre de nemmeste vaner, dem du ikke skal være særlig motiveret for at gøre.
  1. F.eks. tidspunktet du vågner på, din morgenmad, madpakken, cykelturen til og fra arbejde mm.
  2. Derefter kan du begynde at indføre de vaner der kræver lidt mere, eller nye vaner. F.eks. morgenløbeturen, fitness, mere frugt/grønt mm. Find ud af hvad der skal til, for at du ikke skal være specielt motiveret for at gøre det.
   1. HUSK: Giv dig god tid og ændre kun en ting af gangen!
 2. Få så meget nydelse som muligt ind i hverdagen, så er det ikke så slemt at ferien er forbi!
  1. Lav en liste med de 5 sanser og skriv minimum 5 nydelsesting under hver.
   1. F.eks. Dufte: Nyslået græs, min yndlings parfume, nybagt brød, rent sengetøj, kaffe.
  2. Hæng listen så du ser den hver dag.
  3. Prøv at få så mange ting fra listen, som muligt, ind i din hverdag. Og nyd dem fuldt ud!
 3. Fokuser på det positive
  1. Hvad er det mest positive ved, at det er hverdag igen?
  2. Prøv at nævn de 3 bedste ting der er sket hver dag.

Jeg håber, at det kan hjælpe dig til at komme godt tilbage til hverdagens rutiner.

ananas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *